top of page

Eurovision 2024: 5 Ülke Daha Temsilcisini Belirledi

Güncelleme tarihi: 1 May

Sezonun son Süper Cumartesi'sinde 5 ülke daha aday şarkı ve şarkıcılarını belirledi. Böylelikle belirlenen şarkı sayısı 18'e çıkarak Eurovision takvimi bir nevi yarılandı diyebiliriz. Son belirlenen temsilcilerin kariyerlerine kısa kısa göz attık. Buyrun yazımıza:


Almanya - Isaak

İlk profesyonel sahne tecrübesini 16 yaşındayken X-Factor'de yaşayan Isaac Guderian TV'de ve kendi Youtube kanalında bir çok cover seslendirdi. Pink'in Who Knew cover'ı şarkcının bizzat kendisinden reaksiyon aldı. Isaak Almanya'yı bu sene "Always on the Run" şarkısı ile temsil edecek. Repertuarında hem melankolik hem de power ballad'lar bulunduran şarkıcının Spotify'da en çok dinlenen şarkısı Baby Steps.


Moldova - Natalia Barbu

Eurofan'ların yakından tanıdığı bir isim olan Natalia Barbu Moldova'yı daha önce 2007 yılında "Fight" ile Eurovision'da temsil etmişti. Romanya'da da tanınan şarkıcı sonrasında hem Romanya hem de Moldova ulusal finallerinde yarıştı. Bu yıl "In the Middle" şarkısı ile Moldova Ulusal Finali'ni kazanan şarkıcı ülkesini bir kez daha Eurovision'da temsil edecek. "Îngerul Meu" adlı çalışması ise Romanya müzik listelerinde uzun süre 1. olarak kaldı.


Estonya - 5MIINUST & Puuluup

Estonya'yı bu yıl hip-hop grubu 5MIINUST ile folk duo'su Puuluup ortak çalışmaları "(Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi" ile temsil edecek. Bu iki grup 2023 yılında Estonya Müzik Ödüllerinde de aynı sahneyi paylaştı.


Danimarka - Saba

Danimarka'yı bu yıl "Sand" şarkısı ile Danimarka Ulusal Finali DMGP'yi kazanan Saba temsil edecek. Saba'nın DMGP öncesi herhangi bir çalışmasına rastlayamadık. Etiyopya doğumlu Anna "Saba" Lykke Oehlenschlæger ikiz kız kardeşi (Andrea "Sarah" Lykke Oehlenschlæger) ile birlikte henüz 6 aylıkken evlat edinildiler. 2023 yılında Danimarka'daki "Hair" müzikalinde ikiz kız kardeşinin hamileliği sırasında onun yerine sahne aldı. Ayrıca Danimarka TV'sinde mental sağlıkla alakalı bir programda yer aldı.


Litvanya - Silvester Belt

Asıl adı Silvestras Beltė olan şarkıcı bu yıl Litvanya'yı "Luktelk" ile temsil edecek. Daha önce X Factor'de de yarışan Silvester Belt'in ilk Eurovision tecrubesi ise 2010 yılı Litvanya Junior Eurovision elemelerinde gerçekleşti. Elektronik pop üzerine çalışmalar yapan şarkıcının Spotify'da birçok single'ı bulunuyor. Luktelk dışında en çok dinlenen çalışması "Tave Radau"


40 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page