top of page

Eurovision 2024: Polonya, San Marino ve Hırvatistan

Güncelleme tarihi: 1 May

Geçtiğimiz hafta 2024 ailesine 3 yeni şarkıcı/grup daha katıldı. Buyrun kısa kısa kariyer özetlerine:


Polonya - Luna

Polonya bu sene iç seçim ile Luna'yı "The Tower" şarkısıyla birlikte Polonya temsilcisi olarak seçti. Şarkıcı "Luna" adıyla 2020 yılından beri birçok single yayınladı, 1 de albümü bulunuyor. Alternatif pop ve elektronik türlerinde çalışmalar yapan Luna Spotify'ın bir çok "New Music Friday" listesinde kendisine yer buldu. Luna kendi yaptığı müziği "cosmic pop" olarak tanımlıyor. 2020 yılında "Zgas" adlı çalışması ile Polonya'da dikkatleri üzerine çekti.


San Marino - Megara

Megara Eurofanlar'ın yakından tanıdığı bir isim. Eurovision şansını ilk olarak 2023 Benidorm Fest'te "Arcadia" ile deneyen İspanyol grup bu sene San Marino Ulusal Finali "Una Voce per San Marino"da boy gösterdi. 11:11 adlı şarkısıyla ulusal finali kazanan ekip bu yıl San Marino'yu Eurovision'da temsil etmeye hak kazandı. Müzik türlerini "Fucksia rock" olarak tanımlayan grup rock, elektronik, dans ve alternatif metal türü kombinasyonunda çalışmalar yapmakta. 2015 yılından beri aktif olan grubun 3 albümü bulunuyor. "Truco O Trato" Youtube kanallarında en çok izlenen çalışması.


Hırvatistan - Baby Lasagna

Bu senenin "Cinderella Story"si balkanlardan geliyor. Hırvatistan ulusal finali Dora'ya yedeklerden son anda dahil edilen Baby Lasagna "Rim Tim Tagi Dim" şarkısı ile yarışmayı kazanarak ülkesini bu seneki Eurovision'da temsil etmeye hak kazandı. Şarkı yayınlandığından beri Eurofanlar'ın yoğun ilgisi ile karşılaşan Baby Lasagna'nın asıl adı Marko Purišić. Daha önce Dora'da da şansını deneyen Manntra grubunun gitaristliğini yapan Marko, Baby Lasagna adı ile solo kariyerine henüz 2023 yılında başladı. Youtube kanalında Eurovision şarkısı haricinde 3 şarkı daha bulunuyor.


45 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page