top of page

MELODIFESTIVALEN 2024 KATILIMCILARINI YAKINDAN TANIYALIM - 1. YARI FİNAL

Aftonbladet her ne kadar büyüyü bozmuş olsa da Mello katılımcılarının açıklanacağı basın toplantısını hepimiz nefeslerimizi tutarak takip ettik. Geri dönen birçok ismi gördükten sonra herkesin kafasında aynı cümle beliriverdi : İsveç koltuktan kalkmaya niyetli değil.


Koltuk deme anısı var diyorsunuz haklısınız. Hemen konumuza dönüyorum. Gelin geri dönen efsaneleri tekrar hatırlayıp yeni katılımcılara biraz daha odaklanalım. Bu sene her biri 6 yarışmacıdan oluşan 5 yarı finalimiz var. Her yarı finalden 2 finalist seçilecek. Format önceki yıllara göre farklı. Andra chansen için ayrı bir gece düzenlenmeyecek. 5. yarı finalin sonunda finale kalacak ek 2 isim tüm yarı finallerde 3. ve 4. olmuş isimler arasından seçilecek.



 

1. YARI FİNAL - 3 ŞUBAT 2024 MALMÖ

  • Lisa Ajax - Awful Liar

Lisa kariyerine ilk olarak 2012 yılında 14 yaşında iken Junior Mello diyebileceğimiz Lilla Melodifestivalen ile başladı. 2016'da ' My heart wants me dead' ile hepimizi yerinden oynatırken daha 18 yaşında idi. Finalde 7.lik ile güçlü bir senede sıyrılmayı başardı. 2017'de 'I don't give a' ve 2019'da duygusal şarkısı Torn ile Mello sahnesinde yeniden yerini aldı. İkisinde de andra chansen ile finale çıkıp yine ikisinde de finalde 9. sırada yer aldı. Son olarak 2022 yılında Niello düeti ile yarışmaya döndü ve yarı finalini sonuncu bitirdi.


25 yaşındaki sanatçı bu sene şansını Awful Liar ile tekrar deniyor. Şarkının yazarları arasında 2019 Estonya ve Mello katılımlarından da tanıdığımız Victor Crone var.




  • Samir&Viktor - Hela världen vänta

Mello takipçilerinin çok yakından bildiği ikiliye geldik. 1990 doğumlu Samir 2013 yılında Paradise Hotel yarışmasıyla televizyon dünyasına adımını atıyor. Babası Filistin kökenli olan Samir'in 9 yaşındaki kuzeni de Filistin'de saldırılarda hayatını kaybediyor. Samirı şu aralar emlakçılık ile de ilgilenmekte. 1995 doğumlu Viktor ise kariyerine moda blogger'lığı ile başlıyor. 2014 yılında ise tek başına çıkartığı single Success listelerde bir numaraya ulaşıyor.

İkili beraber müzik kariyerlerine 2015 Melodifestivalen'e katılarak başlıyor. Groupie Andra Chansen'de Viktor Crone'u yenerek finale kalıyor ve finalde 8. oluyor. Ertesi sene ikili şanslarını tekrar deniyor. Bada nakna andra chansenden finale yükseliyor. Jüriden hiç puan alamayan ikili finalde sonuncu olarak yer alsa da şarkı İsveç listelerinde 1 numaraya kadar yükseliyor. 2018 yılında Shuffla ile geri dönen ikili finalde 4. olup en iyi derecelerini elde ediyorlar. İkilinin mello dışı yaptığı single'ların tümü listelerde üst sıralarda yer alıyor.



    

  •    Smash Into Pieces – "Heroes Are Calling"

2008 yılında kariyerine başlayan grup asıl çıkışını 2012-2013 döneminde Unbreakable albümleri ile yapıyor. İsveç listelerinde üst sıralarda yer alan grup Avrupa turnesini bitirdikten sonra 2015 yılında ikinci albümlerini yayınlıyor.Isak Snow bu albüm sonrası gruptan ayrılıyor. Yıllar içinde gitgide popülerleşen grup 2022 yılında Amerika turnesine çıkıyor.

Grup Mello'ya ilk kez tam da bu dönemden sonra 2023 yılında katılıyor. Six feet under yarı finalinden ikinci olarak finale yükseliyor. Şarkı İsveç listelerinde 2 numaray kadar yükseliyor.Yarışma sonrası Kuzey Amerika turuna çıkan grup bir yıl içinde birçok single yayınlıuor.





  • Elisa Lindström – "Forever Yours"

1991 doğumlu şarkıcı 2005 yılında çocuklar için düzenlenen Lilla Melodifestivalen'e katılıyor. Şarkıyı kardeşi ile beraber yazan şarkıcı yarışmada altıncılık elde ediyor. 2010 yılında ise dans grubu ile Dansbandskampen adlı yarışmaya katılıyor ve yarışmayı kazanıyor.


Şarkıcı 2014 yılında nihayet Melodifestivalen'e Casanova adlı şarkısı ile katılıyor.Yarı finalden 5. ayrılan şarkıcı finale yükselemiyor.




  • Adam Woods – "Supernatural"



  • Melina Borglowe – "Min melodi"





42 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page