top of page

Eurovision 2024: İsviçre, İzlanda ve Sırbistan

Güncelleme tarihi: 1 May

İsviçre - Nemo

Sezonun ikinci non-binary şarkıcısı İsviçre'den geldi. Nemo İsviçre'yi bu yıl "The Code" ile temsil edecek. Hip hop ve pop alanında çalışmalar yapan Nemo'nun birçok single ve bir adet EP'si bulunuyor. İsviçre'de 2017 ve 2018 yıllarında en iyi çıkış yapan sanatçı dahil birçok ödül aldı. Eurovision şarkısı haricinde en çok stream edilen şarkısı "Dance With Me".


İzlanda - Hera Björk

İzlanda'nın bu seneki yarışmaya katılımı henüz belli olmasa da katılması halinde ülkeyi Hera Björk'ün "Scared of Heights" ile temsil edeceği kesin. Ülkesini daha önce Eurovision'da 1 kez ana vokalde "Je ne sais quoi"; 3 kez de geri vokalde temsil eden Hera Björk, İzlanda'nın Eurovision temsilleri ile özdeşleşen bir isim. 2000 yılından beri profesyonel çalışmalarına devam eden şarkıcının 4 albümü bulunuyor. Şarkıcı İzlanda haricinde 2009 yılında Danimarka ulusal finalinde Eurovision'a katılma şansını "Someday" ile denedi.


Sırbistan - Teya Dora

Teya Dora "Džanum" adlı çalışması viral olmuş; Türkler tarafından da tanınan bir isim. Bu seneki ulusal finali "Ramonda" ile kazanarak Sırbistan'ı Eurovision'da temsil etmeye hak kazandı. R&B ve pop alanında çalışmalar yapan şarkıcının henüz bir albümü bulunmuyor.


13 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page