top of page

Türkiye : 'Gitmiş Kadar Oldum' Ünlüleri - Vol 2

Güncelleme tarihi: 17 Eyl 2022


Geçen yazımızda Eurovision için adı en çok geçen üç isimden (Hande,Atiye,Aynur Aydın) bahsetmiştik.Bu yazımızda ise isimleri daha az geçse de yine de Türkiye'de Eurovision konusu açıldığında adları geçmiş olan ünlülerden bahsedeceğiz.


  • EDİS



Edis'in ilk single'ı 2014 yılında yayınlandı. Türkiye yarışmadan çoktan çekilmişti. Fakat Edis birçok defa olası geri dönüşte ülkemizi temsil etmeye niyetli olduğunu dile getiriyordu. Gelin süreci hatırlayalım.


2017 yılında Sertab'ın canlı yayında 'Sanırım seneye yeniden katılıyoruz' açıklaması üzerine gitmeye hevesli isimler bir bir ortaya dökülüyor. Edis gazete arşivlerinde şu sözleri ile yer alıyor :

Tabii ki layık görülmek çok önemli. Ben katılırsam sonuna kadar elimden geleni yapamaya çalışırım.

Edis ile çok yakın arkadaş olan Gülşen de desteğini esirgemiyor. Gülşen konuyu kendisi açarak magazincilere açıklamada bulunuyor.

Biliyorsunuz bu sene Eurovision’a yeniden katılıyoruz. Bence Edis gitmeli. Son yıllarda çıkmış tek star. Karizmasıyla, sesiyle, ışığı ve üretkenliğiyle süper bir star”

2018 yılına geldiğimizde Edis demeçlerine devam ediyor ve 'Dudak' şarkısını Eurovision için yazdığını itiraf ediyor :

Katılamadığımız için ben üzgünüm, uluslararası bir yarışmada olmalıyız ülke olarak. Sertab Erener’in birinci olduğu gün en mutlu olduğum zamanlardan biriydi. Büyük cesaret bence bana teklif gelse ben de yapabilirim. Çocukluğumda çok izledim ve sevdim Eurovision’u, müzikle ilgilenenler için doyurucu bir platform. Yaptığınız bir şarkıyı bazen orayı hayal ederek bile yapabiliyorsunuz, ‘Dudak’ diye bir şarkım var, bir gün katılırsak diye yazmıştım bu parçamı.

2019 yılında tekrar bu durumu tweet atarak dile getiriyor.

#dudak 3. yaşında Türkiye Gündemlerinde TT olmuş. Sevenlere benden bir anektod o zaman: Ben “Dudak” şarkısını ilerde bir gün Eurovision’a katılırsak diye yazmıştım. Katılsaydık kesin başarı getirirdi eminim, konserlerimin yıldız şarkısıdır hala:) Teşekkürler ilginize:) HBD Dudak!

Ve son olarak geçen sene yine adı Eurovision için geçen Aleyna Tilki ile beraber Eurovision izlerken video atıyor.



 
  • HAYKO CEPKİN



Hayko Cepkin ve Eurovision adı gazete arşivlerinde ilk olarak 2009 yılında geçiyor. Trt'nin yaptığı anketlerde üst sıralarda Hayko adı yer alırken ekşi sözlükte adına başlıklar açılıyor.


2010 yılında yarışma sonrası Ferman Akgül gazetecilere Eurovision için Hayko'yu öneriyor.

Eurovision’da Hayko Cepkin’in yarışmasını isterim, iyi bir sonuç alacağından eminim

2011 yılına geldiğimizde Hayko sessizliğini bozuyor ve yarışma ile alakası olmadığını cümle aleme ilan ediyor :

Eurovision artık patates oldu. Kimse bu yarışmayı sallamıyor

Yine aynı sene Mesut Yar'ın programına konuk olan Hayo gelen soru üzerine 'Eurovisiona gidecek kafada değilim' yanıtını veriyor.



2010 yılına geldiğimizde hala yapılan anketlerde üst sıralarda yer alan Hayko yarışmaya karşı olduğunu bildirmeye devam ediyor :

Bir albümü eksik bulurken üç dakikada ne kendimi, hayatımı, ülkemi, dilimi, bayrağımı anlatabileceğime inanmıyorum

2014 yılında Ege Üniversitesi'nde söyleşiye katılan Hayko yeniden Eurovision hakkında konuşuyor :

Eurovision’'un dünya kültürlerini tanıtan bir etkinlik olduğunu görüyordum. Ancak artık başka hallere büründü ve komşuların politik tavır takındığı popülist bir yarışma halini aldı. Bu neden Eurovision’a katılmayı düşünmüyorum.

 
  • BEDÜK



Bedük 2000li yılların sonuna doğru Türkiye'de iyice popüler olmaya başlamışken Eurovision'a istekli olduğunu medya aracılığı ile iletmeye başlamıştı 2009 yılında fanlarının desteğiyle anketlerde üst sıralara tırmanmaya başlayan Bedük, Eurovision ile ilgili ilk olarak şu şekilde iddialı açıklamalar yapıyor:

Sevenlerimin benim adıma böyle bir şey yapması çok güzel bir şey. Eurovision a neden olmasın diye bakıyorum. Çok eğlenirim hem de ilk 3' u garantilerim.

2010 yılında İspanya 2009 temsilcisi Soraya ile düet yapan Bedük,Eurovision camiasında biraz daha yer edinmeye başlıyor.

Bana Soraya’nın yapım şirketinden bir e-mail geldi. Electric Girl şarkısı Avrupa çok dinlenen bir single oldu. Amerika’da da çok iyi dinleniyor

2013 yılında Aynur Aydın ile beraber Bedük ismi de Trt masasından geçiyor. Yıllar sonra bu durumu şu şekilde anlatıyor:

Eurovision’a katılmadığımız sene konseyde katılımcı olarak ben çıkmıştım. Ama olmadı. Ben yok gitmem diyen ama çağırdıklarında paşa paşa gidenleri de gördüm ben. Böyle yapmaya gerek yok. Yarışmayı fazla ciddiye alıyoruz. Bunu tüm Avrupa’nın içinde olduğu eğlenceli bir TV şovu olarak düşünmek gerekir. Bence bu yarışmada yer almaya devam etmeliydik.

Ve son olarak Bedük geçen sene verdiği bir röportajda Eurovision hakkında konuşuyor :

“Eurovision’a giderim tabii. Bütün Avrupa’yı bir akşamlığına bile olsa birbirine yaklaştıran eğlenceli bir televizyon programı. Birinciliği tekrar Türkiye’ye getirmek güzel olur.”

 

Yazımızın ikinci bölümünün de sonuna geldik. Gelecek bölümlerde adı geçen ünlüleri detaylı incelemeye devam edeceğiz. Takipte kalın. Ve son olarak anketimize katılmayı unutmayın.


Sizce hangisi gitmeliydi?

  • Edis

  • Hayko Cepkin

  • Bedük


117 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page