top of page

Eurovision 2024: Azerbaycan Dahil Tüm Temsilciler Belirlendi

Güncelleme tarihi: 1 May

Geçen haftaki ulusal final ve iç seçimlerle tüm temsilci listesi belirlendi. Karşınızda son belirlenen 5 temsilcinin kısa kısa kariyer özetleri:


Avustralya - Electric Fields

Avustralyalı elektronik müzik duo'su Electric Fields'ı Eurofan'lar ilk olarak 2019 yılındaki Australia Decides ulusal finalindeki "2000 and Whatever" performansı ile tanıdı. Grubun her iki üyesi de (Zaachariaha Fielding ve Michael Ross) Avustralya X-Factor'e ayrı ayrı katıldıktan sonra 2015 yılında bir araya gelerek "Electric Fields" adı altında elektronik, pop ve soul türünde çalışmalar üretmeye başladı. Bu sene ülkelerini "One Milkali" ile temsil edecek grubun diskografisinde 1 EP ve birçok single bulunuyor. Ayrıca Eurovision 2019 Norveç temsilcisi Keiino ile de bir çalışmaları mevcut.


Azerbaycan - Fahree & İlkin Dovlatov

Azerbaycan'ın bu seneki şarkısı içerisinde etnik ögeler de barındıran "Özünlə Apar". Şarkı Fahree tarafından seslendirilirken şarkıdaki mugam kısmını ise İlkin Dovlatov seslendirmekte. Profesyonel müzik kariyerine henüz başında olan Fahree'nin (Fahri İsmayilov) Dance, Yollar ve bu seneki Eurovision şarkısının da yaratıcılarından Mila Miles ile ortak çalışması Apardı Uzaqlara adlı 3 single'ı bulunuyor. Bu sene Azerbaycan'ı Eurovision'da temsil etmek için iç seçimlerde ayrı bir şarkı ile şansını deneyen İlkin Dovlatov ise The Voice Azerbaycan ile tanındı. Şarkıcının Spotify'da Ters ve Geceler adlı iki single'ı bulunuyor.



Ermenistan - Ladaniva

Ermenistan'ı bu sene folk duo'su Ladaniva "Jako" ile temsil ediyor. Ermeni şarkıcı Jaklin Baghdasaryan ve Fransız müzisyen Louis Thomas'tan oluşan ekip 2019 yılından beri aktif. Folk'un çeşitli türlerinde çalışmalar üreten Fransa merkezli ekibin birçok single'ı ve 1 albümü bulunuyor. Kef Chilini en çok stream edilen çalışmaları.


İsveç - Marcus & Martinus

Ev sahibi İsveç'in bu seneki temsilcileri Melodifestivalen'i kazanan Norveçli ikizler Marcus ve Martinus; şarkıları "Unforgettable". Dance-pop duo'sunun kariyerler 2012 yılında Norveç'teki Junior Melodi Grand Prix ile henüz çocuk yaşlarda start aldı. "To dråper vann" ile yarışmayı kazanan ikili bu tarihten itibaren 3 albüm ve birçok single yayınladı; hem Norveç hem de komşu ülkeleri İsveç'te müzik listelerinde yer aldı. İkilinin İsveç macerası ise 2022 yılındaki Masked Singer ile başladı. 2023 yılında Melodifestivalen'a ilk kez "Air" ile katıldılar ve yarışmayı Loreen'in ardından 2. olarak bitirdiler.


Portekiz - Iolanda

Iolanda Costa bu yılki Festival de Cancao'yu "Grito" ile kazanarak Portekiz'i Malmö'deki 68. Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil etmeye kazandı. Fado, pop ve r&b türünde çalışmalar üreten Iolanda'nın 1 albümü bulunuyor. En çok ilgi gören çalışması ise Cura.


73 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page